Szakállas pogácsa



Hozzávalók a tésztához: kb. 32-35 darab pogácsához
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl (púposan)
- 4 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
-  kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- csipet cukor 

+ a tetejére 1 tojássárgája

A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg natúr ömlesztett sajt (a henger alakú)
- 2 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt 
- só ízlés szerint (nekem már nem kellett bele plusz só, mert a sajtok is elég sósak voltak)
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 csipet őrölt szerecsendió (a szerecsendióval vigyázni kell, mert elég intenzív az aromája, úgyhogy tényleg csak kevés kell bele, viszont picit pikánsabbá teszi a sajtkrémet - de ha valaki nem szereti, elhagyható)

+ 10-15 dkg reszelt trappista sajt a "hempergetéshez"

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html