Tarka csokis


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojásfehérje
  • pici só
  • 30 dkg porcukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 kiskanál rum aroma
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál kakaópor

A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk, majd a tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a rum aromát, a másik felébe a vanília aromát. A tésztákat további 3 felé vesszük, tehát összesen 3 barna és 3 fehér lapot kapunk. Egy 30 × 40 cm-es tepsi tetejére kinyújtjuk, és mind a hat lapot külön-külön megsütjük.


A krémhez:
  • 2 liter tej
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 kiskanál vanília aroma
  • 2 kiskanál rum
  • 40 dkg margarin
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
A tejből, lisztből a cukorral és a vanília aromával sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a margarint. Kétfelé vesszük a krémet, az egyikbe beledaraboljuk az étcsokit, a másik felébe a fehér csokit. Az így elkészült krémeket a tészták közé töltjük (barna lap, barna krém, fehér lap, fehér krém, stb.).


A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
A tetejére a csokimázat összemelegítjük, majd bevonjuk vele a sütemény.
Molnár Andrea receptje.
 

Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html