MACARONOK


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF

12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
0,75 dl  kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
1 ek kakaó
piros ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)

Csokoládé krém (ganache)

15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.

A mandulát a robotgéppel megdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot és félretettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot és belecsöpögtettem az ételfestéket is.
Meggyaromával színeztem, így még rózsaszínűbb lett és az ízén is érezhető, az meg ugyebár külön jó, hiszen a csokoládé (ganache) krémhez igencsak illik.


Krém:


1 csésze hámozott, pirított mogyoró
20 dkg tejcsokoládé
4 ek vaj
1 tk vanília esszencia

2 ek mogyoróolaj
5 ek sűrített tej
1/2 tk só

(170 fokon egy tepsin 10 percig sütjük a mogyorót, majd egy konyharuhára borítjuk, betakarjuk és "átgyúrjuk", így lejön a héja és kész a hámozott, pirított mogyoró.)

A csokit megolvasztjuk a vajjal együtt és belekeverjük a vaníliát.
A mogyorót a konyhai robotgépbe tesszük és kb. 4-5 percig a késes éllel daráljuk.
Hagyjuk, hogy forogjon lassan a gép és közben hozzákanalazzuk az olajat, közben óvatosan hozzáöntjük a csokoládékeveréket, a sűrített tejet és a sót. Krémesre keverjük.


Macaron készítő szett itt található: 


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html