Judit epres kockája Eta módra


Megosztás


 
Tésztalapok:

    15 tojás
    30 dkg liszt
    30 dkg porcukor
    12 g sütőpor

Krém:

    2 csomag eperízű pudingpor
    1 liter tej
    30 dkg vaj (margarin)
    20 dkg kristálycukor
    30 dkg friss eper

A tojásokból 3 db piskótalapot sütök, ehhez egy 30 × 40 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral. Egyenként a lapokhoz 5 tojást kettéválasztok, a sárgáját a 10 dkg porcukorral s 1 evőkanál vízzel habosra keverek. Az 5 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom az átszitált 10 dkg lisztet és a 4 g sütőport, majd lazán hozzákeverem a fehérjehabot. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 percig sütöm. Még langyosan leszedem a lapokról a sütőpapírt. Mikor kihűltek, az egyik lapot széttépkedem kisebb darabokra.

A krémhez a pudingot megfőzöm a tejben. Amikor leveszem a tűzhelyről, belekeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni, közben kevergetem. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, majd apránként hozzáadom a kihűlt
pudingot, amiben már benne van a cukor.  Az epret botmixerrel turmixolom, és hozzá adom apránként a krémhez. A kész krémből kiveszek annyit, ami elegendő a felső lap lekenéséhez, a többihez hozzákeverem a széttépkedett lapot, s egy keverőlapáttal összeforgatom.

Az alsó lapra egyenletesen rásimítom krémet, erre pedig ráhelyezem a felső lapot. Egy sütőlemezt teszek a tetejére 2-3 kiló cukorral, ez a nehezék, amivel lenyomatom. Másnap a süti tetejét lekenem a megmaradt krémmel, olvasztott csokival megcsorgatom, és végül kockákra szeletelem. Eperszemekkel díszítem.

Jó étvágyat a finom, könnyű sütihez!

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.

 
Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html