Eperfőzelék



 

 Hozzávalók: 

40-50dkg friss eper
 1,5dl tej, vagy tejszín
 2 kanál liszt 
2-3 evőkanál cukor 
3-4db szegfűszeg
5dkg vaj 


Elkészítése:
 
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a megmosott, felezett epreket. Kb. 20-25 percig kell kevergetni, amíg jó szószos nem lesz. Ekkor beledobjuk a szegfűszegeket és a cukrot és tovább kevergetjük. A lisztet a tejjel jól elkeverjük és felöntjük vele a masszát. Kb. még 5-10 percig kell főzni, amíg a liszttel meg nem sűrűsödik. 

Melegen és hidegen is kiváló! A gyerekek imádják! 

A főzelék fagyasztható jégrémnek is jégkrém készítővel

 http://hobbyrendeles.hu/termek.1956.jegkrem_keszito  
 
 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html