KÉP
Süti ajánlataink:
A lapokhoz:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1 dkg szalalkáli
3 evőkanál tej
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 liter tej
8-9 bő evőkanál liszt
8-9 evőkanál kristálycukor
Karamellmáz:
16 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 dl tejszín
Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valókat, rúddá formálva 4 részre vágjuk és 15 percet pihentetjük. 25 × 39 cm-es tepsi hátán megsütjük a 4 lapot. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz. A cukrot közepes tűzön karamellizáljuk, mert ha megég, akkor keserű ízt kap. Amikor már szép aranybarna színű, felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat, és sűrűre összefőzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros vajjal. Betöltjük a lapokat a krémmel és hagyjuk puhulni. A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, aranysárgára karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a margarint, majd összefőzzük. A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
1 dkg szalalkáli
3 evőkanál tej
A krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 liter tej
8-9 bő evőkanál liszt
8-9 evőkanál kristálycukor
Karamellmáz:
16 dkg cukor
10 dkg vaj
1/2 dl tejszín
Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valókat, rúddá formálva 4 részre vágjuk és 15 percet pihentetjük. 25 × 39 cm-es tepsi hátán megsütjük a 4 lapot. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz. A cukrot közepes tűzön karamellizáljuk, mert ha megég, akkor keserű ízt kap. Amikor már szép aranybarna színű, felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat, és sűrűre összefőzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros vajjal. Betöltjük a lapokat a krémmel és hagyjuk puhulni. A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, aranysárgára karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a margarint, majd összefőzzük. A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Forrás és még több recept itt található: