NUTELLA HÁZILAG


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF


1 csésze hámozott, pirított mogyoró
20 dkg tejcsokoládé
4 ek vaj
1 tk vanília esszencia

2 ek mogyoróolaj
5 ek sűrített tej
1/2 tk só

(170 fokon egy tepsin 10 percig sütjük a mogyorót, majd egy konyharuhára borítjuk, betakarjuk és "átgyúrjuk", így lejön a héja és kész a hámozott, pirított mogyoró.)

A csokit megolvasztjuk a vajjal együtt és belekeverjük a vaníliát.
A mogyorót a konyhai robotgépbe tesszük és kb. 4-5 percig a késes éllel daráljuk.
Hagyjuk, hogy forogjon lassan a gép és közben hozzákanalazzuk az olajat, közben óvatosan hozzáöntjük a csokoládékeveréket, a sűrített tejet és a sót. Krémesre keverjük.
Egy üvegbe töltjük és behűtjük.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html