KINDER BUENO TORTA


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF



 tészta:
20 dkg apróra vágott mogyoró 
10 tojásfehérje 
15 evőkanál cukor
1 evőkanál almaecet
10 dkg Nutella

töltelék:
1.5 l tej (legközelebb csak 1,3 dl)
10 kanál liszt
10 tojássárgája
10 kanál cukor
1 zacskó vaníliás puding
25 dkg margarin
3 zacskó vaníliás cukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé

továbbá:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
5-6 evőkanál tej

tetejére:
7 dl tejszín
kevés őrölt mogyoró

Egy 28 x 34-es tepsit jól kivajazunk és megszórjuk egy kis mogyoróval.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, közben belekeverjük az almaecetet.
Óvatosan hozzáforgatjuk a mogyorót és a tepsibe simítva 150 fokon 1 óra alatt megsütjük.
Egy tálcára fordítjuk és megkenjük még forrón a nutellával.

Egy edényben keverjük el a tejet a cukrokkal, a tojássárgájával a liszttel és a pudinggal.
Főzzük meg, majd ha kihűlt, keverjük ki a vajjal habosra.
Osszuk ketté, az egyik fele marad, ahogy van, a másikba keverjük bele az olvasztott csokoládét.
A 2 féle színű krémet fagyikanállal adagoljuk felváltva a tésztára. 
(7 egy sorban és 5 széltében nekem.)

Olvasszuk fel a csokoládét a margarinnak és a tejjel, és töltsük ki vele a golyók közti réseket.

Verjük habbá a tejszínt és kenjük meg vele a tortát.
Szórjuk meg mogyoróval.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Forrás és még több receptek:




Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html