Narancsos-mákos kuglóf mascarponés krémmel

KÉP


A tésztához:
1 bögre (2,5 dl) darált mák
1 bögre porcukor
1 bögre finomliszt
1 bögre natúr joghurt (vagy 12 %-os tejföl)
3 evőkanál olaj
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 közepes narancs reszelt héja
egy csipet só

A krémhez:
250 g mascarpone (alacsonyabb költségvetésen egy nagy doboz (450 g), 20 %-os tejföl kicsepegtetve)
10 dkg porcukor
6 dkg margarin/vaj
1 teáskanál vanília kivonat

A mázhoz:
100 g porcukor
2-3 evőkanál narancslé
+ a narancs reszelt héjából egy kevés díszítésnek

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy kuglófformát vajjal kikenünk és enyhén lisztezzük. A mákot, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és félretesszük. A tésztához a tojást és cukrot kihabosítjuk, majd a joghurtot/tejfölt is belekeverjük. A lisztes keveréket hozzáforgatjuk, és a legvégén narancs reszelt héjával ízesítjük. A mákos masszát a formába simítjuk és középső rácsra tolva 35-40 percig sütjük (tűpróba). Pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.

Krém hozzávalóit habosra keverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A kihűlt kuglófot félbevágjuk, és kiskanál segítségével mindkét felének közepébe egy 2-3 cm mély és széles “árkot” vájunk. A lehűtött sajtkrémmel kitöltjük, és eredeti formájában összeillesztjük. Tetejére  porcukorból és narancsléből készített enyhén folyós mázat csorgatunk, amit reszelt narancshéjjal díszíthetünk. Pár órányi hűtés után szépen szeletelhető. (Másnap igazán egy ízbomba! ;))

Olajbogyó receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html