Mandulás Kinder Bueno




 Tészta:
6 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
1 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
2 marék apróra tört vagy vágott dió
8-10 dkg mandulapehely

Krém:
4 dl tej
6 tojássárgája
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
4-5 szelet csokoládé
25 dkg margarin
Szükséges még:
pár evőkanál mogyorókrém
kb. 50 db keksz (és tej a megforgatásához)

Tetejére:
2-3 dl habtejszín
pirított mandula

A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és a mandula felével, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a margarint, és kézi turmixszal egyneművé verjük. A krémet kettévesszük. Az egyik részbe belekeverjük az olvasztott csokiszeleteket, ezt is egyneművé keverjük. Kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt. A megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk úgy, hogy az egészet befedje, majd rásimítjuk a barna krémet.  Végül erre jön a felvert tejszínhab, aminek a tetejére pár szem pirított mandulát szórunk. Kevés állás után fogyasztható.
Másnapra lesz igazi. Jó étvágyat hozzá!

Iluska receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/mandulas-kinder-bueno/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html