Máglyarakás szelet




 A piskótatésztához:


4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg margarin vagy vaj

Szükséges még:
1 kg alma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
3-4 kávéskanál fahéj
5 dkg vaj
15 dkg darált dió
3 dl tejszín (Hulala)
kevés lekvár (el is hagyható)
Egy tepsit kikenünk vajjal/margarinnal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 4 tojásból (a tepsiméret kb. 36 × 24 cm).
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és az 5 dkg vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből kevéssel simára keverjük a két csomag pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 15 dkg margarint. A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük.
A sütemény összeállításához a piskótára felkenjük a krém felét, ezen elosztjuk a darált, cukrozott diót, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megcsurgatjuk (a lekvár el is hagyható), majd ismét krém következik. A tetejét habbá vert tejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.
Nagyon finom lett, jó étvágyat kívánok hozzá!

Boribonka receptje.


Oszd meg te is!



Forrás:
http://webcukraszda.hu/maglyarakas-szelet/


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html